شاخصهای مهم بازارهای مالی
پیش بینی اینکه قیمت یک رمزارز به کدام جهت تغییر پیدا میکند اصلا کار ساده و اسانی نیست به همین دلیل این شاخصهای مهم بازارهای مالی برای تحلیل پذیری بهتر بازار به کمک تحلیلگران امده اند و به معامله گران کمک میکنند و به آنها نشان میدهند که خریداران و فرشندگان در اینده چه اقداماتی را انجام میدهند در ادامه این مقاله چند مورد از انواع شاخصهای مهم بازارهای مالی را با یک دیگر بررسی میکنیم تا به کمک آن ها بتوانیم در معامله های خود دقیق تر و موفق تر عمل کنیم.
دامیننستتر
کلمه دامیننس (DAMINANCE) در زبان فارسی تسلط معنی میشود. وقتی صحبت از دامیننس یک ارز دیجیتال میشود ، منظور آن است که چه میزان از کل نقدینگی موجود در آن بازار مختص آن ارز دیجیتال میباشد. به همین دلیل دامیننس تتر به عنوان یک شاخص کلیدی به شمار میرود کهنش ان میدهد ارزش بازار تتر در مقایسه با کل بازار رمزارزها چقدر است.
در دنیای ارزهای دیجیتال، معاملهگران برای مقایسه قیمتها و همچنین انتقال دارایی خود، به یک ارز مرجع، امن و بدون تغییر نیاز دارند. بنابراین، وجود استیبل کوینها (Stablecoin) ضروری به نظر میرسد. تتر (USDT) اولین استیبل کوین ایجادشده است که به عنوان استیبل کوین برتر دنیای کریپتو نیز شناخته میشود. ارز دیجیتال تتر تقریباً در تمام صرافیهای رمزارزی پشتیبانی میشود و به صورت گستردهای به دست معاملهگران این حوزه استفاده میشود. برای آشنایی بیشتر با این استیبل کوین و دامیننس اهمیت آن، با ما در ادامه این مطلب همراه باشید.
تتر (Tether) چیست؟
تتر، اولین استیبل کوین ایجادشده در بازار ارزهای دیجیتال است. استیبل کوینها برای مقابله با نوسانات ذاتی قیمت رمزارزها ساخته شدهاند. این نوع رمزارزها توسط یک دارایی دیگر پشتیبانی میشوند. بنابراین، ارزش استیبل کوینها در طول زمان تقریباً ثابت باقی میماند. نماد دامیننس تتر در تریدینگ ویو (USDT.D ) میباشد.
تمامی تریدرها و تحلیل گران هنگام بررسی و تحلیل بیت کوین و آلت کوینها این شاخص را بررسی میکنند زیرا همانطور که پیشتر به آن اشاره کردیم بسیار تاثیر گذار است. در واقع تحلیل گران با مشخص کردن حمایتها و مقاومتها در چارت دامیننس تتر به خوبی قادر خواهند بود نقاط ورود و خروج به بازار را تشخیص دهند. توجه کنید زمانی که دامیننس تتر در حال افزایش است، یعنی ارزش بازار تتر نسبت به بازار کل ارز دیجیتال در حال افزایش است و تریدرها در حال تبدیل سرمایه خود به تتر و فروش رمزارزهای خود هستند. یعنی برای ارزهای دیجیتال کاهش قیمت رخ میدهد. به بیان ساده یعنی در بیت کوین و آلت کوینها نزولی رخ میدهد.
و بالعکس آن زمانی که دامیننس تتر در حال کاهش است، نشانگر کاهش ارزش بازار تتر نسبت به ارزش کل بازار است. یعنی تریدرها در حال تبدیل استیبل کوینهای خود به ارزهای دیجیتال و خرید رمز ارزها هستند. بنابراین در بیت کوین و آلت کوینها افزایش قیمت رخ میدهد!
شاخص دلار چیست؟
یکی دیگر از شاخصهای مهم بازارهای مالی شاخص دلار آمریکا است که شناخته شدهترین شاخص ارز است و در مبادلات جهانی ارزش نسبی دلار امریکا را از سال ۱۹۷۳ به این سو تعیین میکند. در ابتدا ارزش این نماد برابر با ۱۰۰,۰۰۰.۰۰ دلار بود.
این شاخص اکنون تبدیل به یک معیار اصلی برای ارزش دلار آمریکا در سطح بین المللی و رسانههای مالی شده است. همچنین سبد ارزی که برای محاسبه ارزش شاخص دلار ایالت متحده استفاده میشود، تنها یک بار در طول تاریخ تغییر کرده است؛ چرا که در ابتدای سال ۱۹۹۹ یورو جایگزین چندین ارز دیگر اروپایی شد.
ترکیب ارزهای مورد استفاده در شاخص دلار ( DXY )
ارزش شاخص دلار ایالات متحده با در نظر گرفتن میانگین هندسی نرخ دلار آمریکا در برابر سبدی متشکل از ارزهای خارجی محاسبه میشود. هریک از این ارزها متعلق به گروهی متشکل از شش شریک تجاری عمده ایالات متحده میباشد که برای محاسبه شاخص دلار مورد استفاده قرار میگیرند.
بسیاری از معاملهگران و اقتصاددانان براین باورند که سبد شاخص دلار آمریکا باید بهروزرسانی شود چرا که در حال حاضر ایالات متحده تجارت بیشتری با کشورهایی مانند چین، کره جنوبی، مکزیک و برزیل انجام میدهد و تجارتش با سوئیس و سوئد به مراتب کمتر از قبل شده است.
شاخص دلار آمریکا یا همان ایندکس دلار که به نامهای USDX و یا DXY نمایش داده میشود، یکی از بخشهای مهم در تحلیل تکنیکال بازار سرمایه است که کمتر کسی به آن پرداخته است. این شاخص، به سادگی قدرت و ضعف ارز دلار در مقابل مجموعهای از ارزهای خارجی (یا همان سبد ارزی) را نشان داده که این سبد خود متشکل از شش ارز معتبر جهانی است. همچنین شاخص دلار و قیمت بیت کوین بر عکس هم حرکت میکنند.
DXY شاخصی است که براساس آن ارزش دلار آمریکا اندازهگیری میشود. درواقع این شاخص منعکسکننده قدرت و ضعف دلار است. با افزایش و کاهش شاخص مذکور ارزش سایر ارزهای بهطور معکوس تغییر میکند و بر قیمت جهانی مواد خام نیز تأثیر میگذارد. میتوان گفت تقویت شاخص دلار Dxy مستقیما بر کاهش هزینههای واردات و بدین ترتیب بر هزینههای تولید در ایالات متحده تاثیر مثبت دارد و برای کشورهای صادر کننده مواد خام و اولیه تاثیر منفی دارد.
تاریخچه شاخص دلار
یکی از دلایلی که دلار آمریکا توانسته تبدیل به رایجترین ارز دنیا برای انجام معاملات شود، توافقنامه برتون وودز (منعقد شده در سال 1973 میلادی) است. در این پیمان، دولت آمریکا و 100 کشور دنیا توافق کردند که قیمت دلار آمریکا در ثابت مانده و از این ارز بتوانند برای مبادلات خود استفاده کنند. در آن سال، بانک مرکزی آمریکا (یا همان فدرال رزرو) تضمین کرد که قیمت هر اونس طلا معادل 35 دلار آمریکا باشد.
بعد از مدتی همهی کشورها متوجه شدند که این قیمتگذاری بیشتر از ارزش واقعی دلار بوده و یکی یپس از دیگری از این پیمان خارج شدند. در حال حاضر قیمت هر اونس طلا معادل 1،762 دلار آمریکا است که نسبت به 35 دلار ذکر شده در توافق، تفاوت بسیار زیادی دارد. اما همین پیمان باعث شد تا مفهومی به نام شاخص دلار آمریکا شکل بگیرد. از آنجاییکه آمریکا یکی از قویترین اقتصادهای دنیا است و شرکای اقتصادی زیادی نیز دارد، این ایندکس به سرمایه گذاران نشان میدهد که شرایط کلی اقتصاد جهان (اقتصاد آمریکا در مقایسه با شرکای بزرگ تجاری) در چه وضعیتی قرار گرفته است. مقدار تقریبی ارزهای یورو ( نزدیک به ۵۸ درصد)، ین ژاپن (۱۳.۶ درصد)، پوند انگلستان (۱۱.۹ درصد)، دلار کانادا (۹.۲ درصد)، کرون سوئد (۴.۲درصد) و نهایتا فرانک سوییس (۳.۶ درصد) اجزای سبد ارزی هستند که در مقایسه با دلار آمریکا،شاخص USDX را ایجاد میکنند.
نکاتی در مورد شاخص دلار
۱. بیشترین تاثیر بروی تغییرات قیمت شاخص دلار با تصمیمات بانک مرکزی امریکا و بانک مرکزی اروپا اتفاق می افتد.
۲. ارزهای سایر کشورها وابستگی بسیار شدیدی با این شاخص دارند.
۳. قیمت جهانی مواد خام (نفت و طلا)به روند حرکت این شاخص بستگی دارد به طوری که هر موقع شاخص دلار افزایش می یابد مواد خام ارزان می شود و هر موقع که شاخص دلار ضعیف می شود مواد خام در جهان گرانتر میشود.
- شاخص دلار و قیمت بیت کوین بر عکس هم حرکت میکنند.
شاخص توتال
برای تحلیل شاخصهای مهم بازارهای مالی از شاخص های متفاوتی میتوان استفاده کرد و در تحلیل های خود از ان استفاده کرد به عنوان مثال در بورس ایران در شاخص کل و شاخص هم وزن در بازار ها یجهانی شاخص داو جونز شاخص دلار در بازار فارکس و در بازار ها ارزهای دیجیتال نیز از شاخص TOTAL .TOTAL2.TOTAL3برای تحلیل های خود در بازار استفاده میشود البته این شاخص ها یکی از ملاک های تصمیم گیری برای معامله ها هستند. برای کسب موفقیت در بازارهای مالی باید استراتژي مناسب داشته باشیم مهم ترین فاکتور در تحلیل هر بازار بررسی شاخص های مهم است. شاخص توتال یکی از مهم ترین شاخص های مهم بازارهای مالی است که انواع این شاخص سه نوع هستند که معامله گران در تحلیل های خود آن ها را بررسی میکنند که در کنار تحلیل تکنیکال و فاندامنتال این شاخص ها کمک می کنند که تحلیل بهتری داشته باشیم.
شاخص توتال (TOTAL1)
این شاخص ارزش کلی بازار از جمله بیت کوین و الت کوین نشان میدهد و بیت کوین نقش تعیین کننده ای در این شاخص دارد افزایش این چارت نشان دهنده پرقدرت شدن بازار و روند صعودی ان است و کاهش آن نماینگر خروج پول و نزول ان است. البته برای نمایش چارت شاخص توتال در تریدینگ ویو از بخش جستجوی نماد عبارت TOTAL را سرچ کنید تا چارت این نمودار برایتان نمایش داده شود.
شاخص توتال (TOTAL2)
این شاخص ارزش کلی بازار به جر بیت کوین را بررسی میکند به عبارت دیگر این شاخص به بررسی حجم پول موجود در آلت کوینها می پردازد عنصر این شاخص اتریوم ETH می باشد اتریوم مهم ترین الت کوین موجود در بازار و دومین ارز بزرگ دنیا می باشد. اگر نمودار شاخص TOTAL را با نمودار TOTAL2 بررسی کنید متوجه شباهتشان با یک دیگر میشوید بازار رمز ارزها بازاری جوان است و هنوز پیشرفتی که باعث شود ارز های دیگر مستقل از بیت کوین حرکت کنند نداشته اند و به همین دلیل با نزول بیت کوین رمز ارز های دیگر نیز نزول میکنند و با صعود بیت کوین نیز صعود میکنند.
شاخص توتال (TOTAL3)
این شاخص ارزش کل بازار منهای بیت کوین و اتریوم را بررسی می کند. شاخص 3TOTAL با حذف بیت کوین و اتریوم روند ورود و خروج پول بر روی الت کوین های دیگر را بررسی میکنند از نظر تعدادی تعداد این الت کوین ها زیاد است اما نسبت به بیت کوین و اترویم قدرتی ندارند.
جمع بندی
تنها با بررسی یک شاخص نمیتوان روند کلی بازار ارز دیجیتال را درک کرد. بلکه برای تحلیل به شاخصهای متفاوتی نیاز دارید که هرکدام به تنهایی عوامل مختلفی را به شما نشان میدهند. بنابراین در تحلیلهای خود همیشه از چندین مولفه استفاده کنید تا دیدگاه مناسبتری دریافت کنید. زیرا استفاده فقط از یک یا دو شاخص در معاملات خود دیدگاه درستی به شما نخواهد داد.* هدف گروه مالی پرواز بالا بردن سطح دانش شما عزیزان است. *
.
دیدگاهتان را بنویسید