شاخص ترس و طمع رمزارز چیست؟
شاخص ترس و طمع رمزارز امتیازی از 0 تا 100 را برای ارزیابی احساسات بازار کریپتو میباشد که این شاخص ترس و طمع cnnmoney برای تجزیه و تحلیل بازار سهام بدست می آید.
ترس (که امتیازش 0 تا است49) نشان دهنده ارزش پایین و عرضه مازاد در بازار است. طمع (که نمره 50 تا است100) نشان دهنده ارزش گذاری بیش از حد ارزهای دیجیتال و حباب احتمالی است.
توجه به تغییرات در سطح ترس و طمع می تواند به بخشی از استراتژی معاملاتی شما در هنگام انتخاب ورود یا خروج از بازار رمزارز کمک کند.
شاخص چیست؟
به طور سنتی، یک شاخص چندین نقطه داده را می گیرد و آنها را در یک اندازه گیری آماری واحد بررسی می کند.
شاخص ترس و طمع رمزارز نیز یک معیار وزنی از داده های بازار است. این شاخص چیزی نیست که بتوانید آن را بخرید و ابزار مالی نیز نیست. این فقط یک شاخص بازار است که می تواند به تجزیه و تحلیل شما کمک کند.
شاخص بازار چیست؟
شاخص های بازار تحلیل داده های بازار را برای معامله گران و سرمایه گذاران آسان تر می کند. شاخص ها در همه اشکال تحلیل بازار وجود دارند: تحلیل تکنیکال، تحلیل بنیادی و تحلیل احساسی. اگر قبلاً تجزیه و تحلیل تکنیکال (TA) را امتحان کرده باشید، احتمالاً قبلاً تجربه ای در مورد اندیکاتورها داشته اید. این موارد از میانگین های متحرک ساده تا الگوهای نمودار پیچیده مانند ابرهای ایچیموکو را شامل می شود. شاخص های TA به تجزیه و تحلیل قیمت ها، حجم معاملات و سایر روندهای آماری مربوط می شوند.
شاخص های تحلیل بنیادی رویکرد متفاوتی دارند. وقتی در مورد یک توکن یا سهام تحقیق میکنید، اساساً در تلاش هستید تا ارزش بنیادی پروژه را تعیین کنید. به عنوان مثال، تحقیقات شما می تواند شامل تعداد کاربران و ارزش کل بازار باشد که در یک شاخص ترکیب شده اند.
علاوه بر این، شاخص های احساسی بازار را نیز داریم که احساسات و افکار سرمایه گذاران و معامله گران را می سنجد. شاخص ترس و طمع کریپتو تنها یکی از این شاخص است. نمونههای دیگر شامل The Bull & Bear Index از Augmento و WhaleAlert است که نقل و انتقالات بزرگ از نهنگها را در بازارهای رمزنگاری ردیابی میکند. تا حدی، تحقیقات رمزارز به شدت بر تحلیل رسانه های اجتماعی، جامعه و افکار عمومی متکی است. به همین دلیل، تجزیه و تحلیل احساسات می تواند مفید باشد.
شاخص ترس و طمع دقیقاً چیست؟
CNNMoney در ابتدا شاخص ترس و طمع را برای تجزیه و تحلیل احساسات بازار برای سهام و بورس ایجاد کرد.سپس Alternative.me از آن زمان به بعد برنامه خود را متناسب با بازار رمزارز ساخت.
شاخص ترس و طمع کررمزارز، سبدی از روندهای مختلف و شاخص های بازار را تجزیه و تحلیل می کند تا مشخص کند که آیا شرکت کنندگان در بازار احساس طمع یا ترس می کنند. نمره 0 نشان دهنده ترس شدید است، در حالی که 100 نشان دهنده طمع شدید است. امتیاز 50 نشان می دهد که بازار تا حدودی خنثی است.
بازاری که ترس در آن زیاد است، میتواند نشانهای از کمارزش شدن ارزهای دیجیتال باشد. ترس بیش از حد در بازار می تواند منجر به گران فروشی و وحشت بیش از حد شود. ترس لزوماً به این معنا نیست که بازار وارد یک روند نزولی بلندمدت شده است. بلکه، می توانی آن را به عنوان یک مرجع کوتاه مدت یا میان مدت به احساسات کلی بازار در نظر گرفت.
طمع در بازار حالت برعکس دارد. اگر سرمایه گذاران و معامله گران حریص باشند، احتمال ارزش گذاری بیش از حد و حباب وجود دارد. وضعیتی را تصور کنید که در آن FOMO (ترس از دست دادن) باعث می شود سرمایه گذاران قیمت بیت کوین را بیش از حد ارزش گذاری کنند. به عبارت دیگر، افزایش طمع ممکن است منجر به تقاضای مازاد شود و به طور مصنوعی قیمت را افزایش دهد.
شاخص ترس و طمع رمزارز چگونه کار می کند؟
هر روز، Alternate.me یک مقدار جدیدی را از 0 تا 100 محاسبه میکند.
می توان مقیاس شاخص را به دسته های زیر تقسیم کرد:
0-24: ترس شدید (نارنجی)
25-49: ترس (کهربایی/زرد)
50-74: طمع (سبز روشن)
75-100: طمع شدید (سبز)
این شاخص، ارزش را با ترکیب پنج عامل وزنی مختلف بازار محاسبه می کند. بدین صورت که:
- نوسانات (25 درصد از شاخص). نوسانات ارزش فعلی بیت کوین را با میانگین های 30 و 90 روز گذشته اندازه گیری می کند. در اینجا، شاخص از نوسانات به عنوان معیاری برای عدم اطمینان در بازار استفاده می کند.
- جهش/حجم بازار (25 درصد شاخص). حجم معاملات فعلی و جهش بازار بیت کوین با مقادیر میانگین 30 و 90 روزه قبلی مقایسه شده و سپس با هم ترکیب می شوند. خرید مداوم با حجم بالا نشان دهنده احساسات مثبت یا حریصانه بازار است.
- رسانه های اجتماعی (15 درصد از شاخص). این عامل به تعداد هشتگ های توییتر مربوط به بیت کوین و به طور خاص نرخ تعامل آن می پردازد. به طور معمول، مقدار ثابت و غیرعادی زیاد تعاملات ، بیشتر به حرص و آز بازار مربوط می شود تا ترس.
- تسلط بیت کوین (10 درصد از شاخص). این ورودی تسلط BTC بر بازار را اندازه گیری می کند. در واقع افزایش تسلط بر بازار سرمایه گذاری جدید روی کوین و امکان تخصیص مجدد وجوه از آلت کوین ها را نشان می دهد.
- Google Trends (10% از شاخص). با نگاه کردن به دادههای Google Trends برای جستوجوهای مرتبط با بیت کوین، این شاخص میتواند بینشی در مورد احساسات بازار ارائه دهد. به عنوان مثال، افزایش جستجوهای «کلاهبرداری بیت کوین» نشان دهنده ترس بیشتر در بازار است.
- نتایج نظرسنجی (15% امتیاز شاخص). این ورودی قبلا وجود داشته و در حال حاضر متوقف شده است.
مزایای استفاده از شاخص ترس و طمع
- یکی از اصلی ترین استفاده های این شاخص در تحلیل ها می باشد. از این شاخص می توان برای تایید و یا نقض تحلیل تکنیکال و همچنین برای تعیین زمان مناسب برای سرمایه گذاری بلند مدت، بر اساس تحلیل های فاندامنتال، استفاده کرد.
- عدد این شاخص خود یک ندا برای ورود و یا خروج از بازار می باشد.
- این شاخص می تواند در مواقع خاص موجب شود تا جلوی وسوسه شما گرفته شود. در واقع یکی از نکات کلیدی در بازار ارزهای دیجیتال خروج و یا ورود در جهت مخالف احساسات اهالی بازار می باشد که شاخص ترس و طمع در این حوزه به شما کمک شایانی می کند.
معایب استفاده از شاخص ترس و طمع
- نمی توان از این شاخص به عنوان یک شاخص قطعی برای خرید یا فروش رمزارز استفاده کرد. هر چند در برخی اوقات طمع شدید در بازار می تواند کسب سود از اصلاحی موقتی را برای شما به ارمغان بیاورد اما در بسیاری از موارد نیز، طمع شدید، نشان از بازاری گاوی و رو به بالا دارد و برعکس این شرایط در مواقعی که بازار در ترس شدید قرار دارد نیز ممکن است ایجاد شود.
- شاخص ها و نداهایی که نشان می دهد بازار قرار است ریزش کند و یا رو به بالا حرکت کند، از عوامل اصلی اقتصاد بر می آید نه شاخص ترس و طمع. در واقع چیزی که ریزش و یا سود اصلی را نشان می دهد، این شاخص نیست.
- با توجه به اینکه تحلیل گران معتقدند که هولدرها و نگه دارندگان ارزهای دیجیتال همیشه در طولانی مدت برنده هستند، با این حال این شاخص دائما افراد را ترقیب می کند تا خرید و فروش (ترید) انجام دهند.
چرا استفاده از این شاخص به نفع کاربران است؟
بسیاری از سرمایهگذاران، هیچ استراتژی دقیقی را دنبال نمیکنند و بیشتر تابع هیجان خود هستند تا اهداف از پیش تعیین شده. این مورد به خودی خود شاید تاثیری در تصمیمگیری سرمایهگذاران نداشته باشد اما با بررسی شاخص ترس و طمع میتوان تا حدودی شرایط بازار را تخمین زد.
صاحبنظران بازارهای مالی بر این عقیده هستند که نه تنها شاخص ترس و طمع بسیار مفید است بلکه سرمایهگذاران می بایست همواره این شاخص را رصد کنند. در صورتی که شاخص، ترس را نشان دهد به معنای فرصتی مناسب برای خرید خواهد بود چرا که اکثر کاربران ترس از خرید دارند و بیشتر به سمت فروش سهمهای خود می روند.
استفاده ار شاخص ترس و طمع رمزارز برای تحلیل بلند مدت
این اندیکاتور در تحلیل بلندمدت چرخههای بازار رمزارز به خوبی کار نمیکند. در حالت های گاوی یا خرسی، چرخه های متعددی از ترس و طمع وجود دارد. این سوئیچ ها برای معامله گران نوسان گیر، مفید هستند. با این حال، برای سرمایه گذارانی که می خواهند هولد کنند، پیش بینی تغییر از یک بازار صعودی به یک بازار نزولی فقط از روی شاخص دشوار خواهد بود. شما باید سایر جنبه های بازار را نیز تجزیه و تحلیل کنید تا یک چشم انداز بلند مدت داشته باشید.
مثل همیشه، توصیه میشود که فقط با یک شاخص یا سبک تحلیل تکیه نکنید. اطمینان حاصل کنید که قبل از سرمایه گذاری هر گونه پولی، تحقیقات خود را انجام دهید و فقط روی مبلغی که می توانید از دست بدهید، سرمایه گذاری کنید.
جمع بندی
شاخص ترس و طمع رمزارز روشی ساده برای جمعآوری و خلاصه کردن طیف وسیعی از معیارهای احساسات بنیادی و بازار است. به جای اینکه مجبور باشید خودتان این کار را انجام دهید، می توانید برای ردیابی رسانه های اجتماعی، Google Trends و سایر آمارها به این شاخص اعتماد کنید. اگر میخواهید آن را در تحلیل خود بگنجانید، آن را با سایر معیارها و شاخصها ترکیب کنید تا دید متعادلتری داشته باشید. کسانی در این بازار برنده و موفق هستند که در انجام سرمایهگذاری خود از شاخصهای متعدد به همراه دانش کسبشده در حوزه تحلیل تکنیکال استفاده کنند.
نکته آخر اینکه از شاخص ترس و طمع غالبا برای پیشبینی کوتاه مدت و نهایتا میانمدت قیمت یک دارایی و رمز ارز استفاده میشود و با توجه به اینکه این شاخص مستعد تغییرات و تحولات سریع بوده و عوامل خارجی میتوانند به راحتی و به سرعت روی آن تاثیرگذار باشند استفاده از این شاخص برای پیشبینیهای بلندمدت قیمت توصیه نمیشود.
دیدگاهتان را بنویسید